Hulp bij studiekeuze
voor jou

Laat de Dotpin app je inspireren bij het vinden van een passende studie of verdere ontwikkeling in je loopbaan. Het is makkelijk en leuk om te doen en het is voor jou nog gratis ook!

Download Dotpin

Komt dit bekend voor?

Kun je niet kiezen?

Er zijn zoveel studies! We kunnen ons heel goed voorstellen dat je last hebt van keuzestress. De Dotpin app kan je heel eenvoudig helpen door jouw profiel te matchen met onze database met erkende studies op mbo, hbo en universitair niveau.

 

En belangrijk: we zijn onafhankelijk. We worden niet betaald om opleidingen te promoten.

Wil je graag zoeken met een app?

Scroll door Explore en geef aan welke studierichtingen je leuk (‘Voeg toe’) of niks (X) vindt. Verder kun je bijvoorbeeld ook notities opslaan, een testje doen of een vraag beantwoorden die een studiekeuzeadviseur aan je zou stellen.

 

Dus: ‘Start Connecting the Dots’ en veel plezier met je zoektocht! Want bedenk: ook voor jou is er een passende studie.

Liever niet naar een loopbaanadviseur?

Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Bijvoorbeeld omdat het te duur is. Maar misschien ook omdat je liever eerst zélf gaat rondneuzen. We begrijpen dat en dus is Dotpin lekker privé: wat je verzamelt in ‘My Dots’ is alleen door jou te zien!

 

Je kunt wel connecten en chatten met anderen voor inspiratie en feedback maar ook dat is privé.

Hoe werkt de Dotpin app voor jou?

de belangrijkste features op een rijtje

My Profile

Tijdens de onboarding of op elk moment daarna kun je jouw profiel aanpassen. Deze informatie (bijvoorbeeld je favoriete schoolvak) gebruiken we om je passende studies op je Explore pagina te laten zien.

Explore & Filter

Op Explore vind je studies op basis van je profiel. Klik erop voor meer informatie, klik ‘X’ als je het niks vindt en klik op ‘Add’ als het iets zou kunnen zijn. Je kunt ook een filter toevoegen voor bijv. het studieniveau.

My Dots

Hier kun je alle studies terugvinden die je toegevoegd hebt. Ook andere Dots (zoals testresultaten of oefeningen) staan hier. For your eyes only! Je kunt wel Dots delen via onze privé chat.

Connect & Chat

Wil je een Dot met iemand delen of heb je behoefte aan feedback van iemand uit je omgeving?

Maak dan gebruik van de mogelijkheid om met een andere user te connecten en chatten.

Heb je een account gekregen van jouw school, onderwijsinstelling of werkgever? Lucky you!

Dan krijg je een extra filter voor de Explore pagina waarmee je toegang krijgt tot Dots van jouw school, onderwijsinstelling of werkgever in de vorm van: skills, loopbaanvragen, loopbaannotities, loopbaanoefeningen of opleidingsmogelijkheden.

 

Ook kun je ‘comments’ aan Dots toevoegen én inleveren voor feedback.

 

Deze extra Dots gaan je nog meer inzichten, mogelijkheden en informatie geven op het gebied van jouw studiekeuze, ontwikkeling en loopbaan.